25. syyskuuta 2013

Lime-parmesaanilohi

Opin loppukesän mökkireissulla työkaverilta uuden tavan laittaa uunilohta. Makuyhdistelmä ei olisi tullut itselle ihan ensimmäisenä mieleen ja juuri tästä syystä onkin tosi antoisaa toisinaan kokkailla porukalla. Lime-parmesaanilohi maistui niin hyvältä, että sitä on sen jälkeen tehty meillä kotonakin jo pariin otteeseen. Lohen kavereina hyviksi on havaittu kukkakaali ja neulapavut, keitettyinä ja voinokareella maustettuina.

Loheen vedetään nahkaan saakka yltävät viillot ja väleihin laitetaan ohuita limeviipaleita. Maustetaan suolalla ja pippurilla.


Huomataan, että pari limelohkoa jäi yli. Sattuipas sopivasti!


Ripotellaan päälle raastettua parmesaania ja lykätään koko komeus uuniin.


Ja sitten vain nautitaan!


2 kommenttia:

  1. Herkullisen oloinen ohje, täytyy koittaa muistaa tämä ja kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ainakin meillä todettu virkistäväksi vaihteluksi siitä aiemmasta suosikki lohireseptistä. Kannattaa kokeilla. :)

      Poista